2016. július 27., szerda

Puller szeminárium - 2016.06.12

A pullerrel, mint játékkal már találkoztam néhány helyen, azt viszont nem tudtam, hogy erre már külön sport is létezik :) Versenyekkel, szabályzattal. A WindDogs szervezésében viszont volt most egy puller szeminárium, ahova elvittem Logant, mert tudtam, hogy iszonyatosan fog neki tetszeni, mint minden, ami után futni lehet és nagyot lehet harapni bele, esetleg még huzakodásra is alkalmas. A szeminárium elméleti és gyakorlati részekből állt, igazából nem bonyolult az egész, viszont a kutyának rendkívül szórakoztató és fárasztó is. A puller ismertetőjét, leírását és használatát ITT találjátok. Le akartam írni, de minek, ha már megvan és online olvasható :) A saját, egyelőre nem túl sok tapasztalatom alapján a kutyák egész egyszerűen imádják :) Nekik ez egy zsákmány, ami üldözhető, megharapható, cipelhető és ha a gazdi is hajlandó rá, akkor lehet vele huzakodni is. Plusz előnye, hogy úszik a vízen, így vizibolond kutyáknak is tökéletes vizi apportra. Nagyobb, mint egy labda és mivel gurul, igazi zsákmány érzetét kelti a kutyában. Az enyémek a labdát is imádják, de ez elég nagy ahhoz, hogy egyszerre többen is megpróbáljanak beleharapni és győzni :) A labda ehhez pici. Olvassátok a leírásokat, tényleg klassz :) Megyünk majd Logannel (és Vatrával) ismétlő szemináriumra is, a beszámoló itt is megjelenik majd. Jöhetnek a képek, a bordereseket én csináltam, velük volt prezentálva az egész, Logan képeit viszont úgy kaptam, köszönöm! :)


Eryn és Fluffy mutatták be milyen egy kezdő és egy haladó kutya puller tréningje :)

DSC_6228_.jpg

DSC_6250_.jpg

DSC_6265_.jpg

DSC_6275_.jpg

DSC_6287_.jpg



Vatrácska is eljött szocializálódni, természetesen nem volt ezzel semmi problémája, még hozzáillő (legalább színben XD) játszótársat is talált magának :)


DSC_6293_.jpg

DSC_6294_.jpg


Itt pedig Logan. A várakozással ellentétben egészen hamar rájött, hogy itt az egyik pullert el kell engednie ahhoz, hogy ismét ráfoghasson a másikra :) Azért huzakodtunk is kicsit, mert amúgy nagyon nagyon szereti :)

IMG_7715.JPG



Itt pedig a végén Logan a "miniversenyen" Ő relatív sok időt veszít azzal, hogy egészen odahozza a pullert és nem dobja még el, hogy rögtön futhasson a másikért, de ezt nem rovom fel neki, hiszen első alkalommal vett részt ilyen játékban. Plusz nagyon ragaszkodik mindig az egyik játékhoz, az teljesen mindegy, hogy ugyanolyan, mint a másik :) Neki akkor csak az egyik kell. Ezen még dolgoznunk kell :) Meg a dobótechnikámon is :D nem igazán sikerül mindig úgy ahogy azt szeretném :) De beszereztünk mi is pullert így itthon is tudok velük gyakorolni :)

IMG_7795.JPG

IMG_7799.JPG

IMG_7801.JPG

IMG_7802.JPG

IMG_7808.JPG

IMG_7813.JPG

IMG_7815.JPG


Aki esetleg kedvet kapott a dologhoz, a fenti linkeken találtok elérhetőséget és szeminárium időpontokat és helyszíneket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése